Home / Paarden / Voortplanting

 

In het voor voortplantingsseizoen zijn wij u graag van dienst om het drachtig worden van uw merrie(s) te begeleiden. Ook buiten het seizoen kunt u bij ons terecht om de baarmoeder en eierstokken te laten onderzoeken, bijvoorbeeld omdat de merrie het voorgaande seizoen gust gebleven is.

De begeleiding doen we zowel op de praktijk als aan huis. Aan huis heeft het onze sterke voorkeur als er gebruik gemaakt kan worden van een opvoelbox. Op de praktijk is ook een opvoelbox aanwezig.

Begeleidingspakket voortplanting

De begeleiding bestaat standaard uit het bepalen van het juiste dekmoment middels rectaal voelen en scannen, gevolgd door drachtigheidsbepaling vanaf 14 dagen na de eisprong. Verdere onderdelen van de begeleiding kunnen bestaan uit het reduceren van tweelingdracht, behandelen van een geïnfecteerde baarmoeder, of het uitvoeren van een Cashlick-operatie (het zogenaamde dichtzetten van de vagina) bij merries die vaginaal luchtzuigen.

Wij bieden begeleidingspaketten aan voor het drachtig krijgen van uw merrie. Hierbij betaalt u een vast bedrag per benodigde dekcyclus. We starten met scannen om het juiste dektijdstip te bepalen tot de eerste drachtigheidscontrole.

Vraag voor de mogelijkheden in uw situatie naar één van de dierenartsen. Ook voor advies en begeleiding rondom het veulenen zijn wij altijd te bereiken.