Home / Over Boschhoven / Het team / Dierenartsen

 

 

dirkDirk Spoorenberg Na mijn grootvader en vader ben ik de derde generatie dierenartsen in onze familie. Ik vind het prachtig om in de mooie omgeving van Heeze-Leende, waar ik ook opgegroeid ben, te werken en te wonen. Mijn differentiatie binnen de diergeneeskunde zijn gezelschapsdieren en paarden, wat ik met veel plezier doe. U kunt mij zowel vinden in onze vestiging in Leende als in Heeze. Speciale interesse gaat uit naar de veterinaire tandheelkunde. Omdat ik altijd op de hoogte wil blijven van de actuele stand van zaken binnen de diergeneeskunde, volg ik veel cursussen. Naast mijn werk als dierenarts, breng ik graag tijd door met mijn vrouw en twee dochters en zie je me vaak op de weg op de renfiets.

carolineCaroline van der Ploeg Dierenarts is geen beroep, maar een manier van leven. Dat geldt in ieder geval voor mijzelf, want al sinds de lagere school was dit voor mij een zekerheid. Na mijn afstuderen in Utrecht in 1984 ben ik in de gemengde praktijk aan het werk geweest waarin ik een allround dierenarts was, die zowel rund; varken; paard, als kleine huisdieren behandelde.
De ontwikkeling gaat door en zo ook de specialisatie in mijn manier van werken. Na de gemengde werkzaamheden volgt er een steeds verdergaande evaluatie naar gezelschapsdieren en paarden. Bij de gezelschapsdieren gaan mijn interesses met name uit naar de preventieve gezondheidszorg, oncologie en daarmee ook de chirurgie en de beeldvorming die daarbij hoort (röntgen en echografie). Wat we proberen is in overleg met de baasjes onze huisdieren zo lang mogelijk gezond te houden en een kwalitatief goed leven te geven.Bij de paarden speelt naast de blessurebehandelingen en samen met de ruiter de aansluitende trainingsopbouw, ook de chiropractie een belangrijke rol. Mijn 2-jarige opleiding tot chiropractor geeft een diepere dimensie aan het trainen van het paard om tot betere prestaties te komen vanaf elk niveau. Boschhoven Kliniek voor Dieren staat daarmee klaar om met een goed professioneel team uw huisdier de beste zorg te geven.


adAd Groenen 
In augustus 2012 sloot ik een geweldige studententijd in Utrecht af met het behalen van mijn dierenartsen diploma. Na enkele omzwervingen in binnen- en buitenland ben ik sinds oktober 2015 werkzaam bij Boschhoven Kliniek voor Dieren. Aangezien ik mijn jeugd veel tijd tussen de koeien doorbracht op het ouderlijke melkveebedrijf op ’t Loo in Bergeijk vind ik het heerlijk om weer terug te zijn in het zuiden des lands. Melken doen we daar vandaag de dag niet meer, maar om toch nog een beetje te boeren zijn we bezig om een koppel Herefords te fokken. Begonnen met 4 pinken groeit deze hobby gestaag en zullen we zien hoe groot de kudde gaat worden.  Zie ook de website. Naast de kudde Herefords probeer ik nog wat bezig te zijn met voetbal en wil ik graag wat tuinieren. Naast de acute diergeneeskundige zorgverlening vind ik de cijfermatige benadering van bedrijven ook een geweldige uitdaging. Samen met de veehouder zowel de bedrijfsgezondheid als de prestaties van koe en koppel verhogen is geweldig om mee bezig te zijn.  Als dierenarts ben je vaak alleen op pad maar uiteindelijk gaat het toch om samenwerken en: ‘’Het mooiste werk, is samenwerken.’’

jolandaJolanda Heerings Ik ben in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Daarna heb ik ervaring opgedaan in een aantal tweedelijns dierenklinieken. Naast de algemene diergeneeskunde binnen de gezelschapsdieren, zoals de aandoeningen aan de organen en de chirurgie, heb ik me toegelegd op de veterinaire oogheelkunde. Het oog is een complex orgaan, maar erg fascinerend! Ik blijf me hierin verder ontwikkelen door middel van diverse opleidingen in Europa. Ik woon in Eindhoven en als ik niet aan het werk ben, maak ik graag muziek in diverse muziekgezelschappen. Graag wil ik u en uw huisdier ontmoeten in onze mooie praktijken in Heeze en Leende.

 

Lia Schots – Uijterlinde Ik ben geboren en getogen op het melkveebedrijf van mijn ouders in Elsendorp. Ik ben gestart met mijn diergeneeskundige opleiding in 2002 in Utrecht. Na het voltooien van de opleiding heb ik 9 jaar als varkens- en rundveedierenarts gewerkt in Oost Brabant en inmiddels ben ik alweer een jaar werkzaam in Boschhoven Kliniek voor Dieren. Verder run ik een melkveebedrijf in Son en Breugel, samen met mijn man en onze drie dochters.

 

 


Saskia Hofmann Door mijn liefde en passie voor dieren, vooral paarden, was het een logische keuze voor mij om dierenarts te worden. Ik kom oorspronkelijk uit Duitsland, en daar heb ik ook gestudeerd en ben ik gepromoveerd (2009 en 2012).
In 2012 ben ik begonnen in een mobiele paardenpraktijk in het midden van Duitsland, waar eerstelijns paardengeneeskunde, maar ook uitgebreid orthopedisch onderzoek en kreupelheidsbehandelingen werden uitgevoerd. De tandheelkunde van onze patiënten was mijn gebied, en ik heb daarin meerdere nascholingen gevolgd.
In 2013 ben ik bij een gemengde praktijk net over de Duitse grens begonnen. Hier hield ik mij zowel met paarden als ook met koeien bezig.
Na een pauze door de geboortes van onze twee dochters was ik eind 2018 weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik ben blij, dat ik in het leuke en professionele team van Boschhoven Kliniek voor Dieren terecht ben gekomen! Ook hier is één van mijn vakgebieden de gebitsbehandeling van paarden. Hierin ga ik me ook verder specialiseren, door me in Duitsland te laten certificeren (www.igfp-ev.de).
Mijn vrije tijd breng ik het liefst met mijn dochters en mijn man door en dan gaan wij graag de natuur in. Ook maak ik graag muziek.
Het maakt mij blij, om in samenwerking met u als klant, uw paarden door goede preventieve zorg én professionele hulpverlening in geval van ziekte, een lang en gelukkig leven te kunnen bieden.

Lotte Kooijman Begin 2016 ben ik in Utrecht afgestudeerd als paardendierenarts. Als jong meisje wilde ik al dierenarts worden en ik heb me altijd het meest thuis gevoeld tussen de paarden. Na mijn afstuderen heb ik drie jaar als kliniekdierenarts aan de universiteitskliniek in Utrecht mogen werken. Hier heb ik op verschillende afdelingen veel mogen zien, leren en doen. Onder andere bij de anesthesie en intensive care, waar ik veel paarden heb mogen begeleiden voor, tijdens en na hun spoedoperaties. Hierdoor heb ik geleerd breed te kijken naar de patiënt, zo optimaal mogelijk gebruik te maken van behandelmogelijkheden en in behandelplannen altijd rekening te houden met alle verschillende orgaansystemen in plaats van alleen met de klacht. Daarnaast heb ik een jaar op de afdeling inwendige ziekten gewerkt en veel ervaring op gedaan met hartproblemen, longproblemen en maagdarmklachten. Ook hebben de jonge veulens hier mijn hart gestolen! Sinds begin 2019 maak ik deel uit van het paardenteam van Boschhoven kliniek voor dieren en sta ik vol enthousiasme klaar voor uw paard, pony of ezel.