In het menu aan de rechterkant vindt u meer informatie over veelvoorkomende onderwerpen wat betreft de zorg van uw hond. Hieronder geven we graag al wat meer uitleg over de zorg die we aanbieden in onze kliniek.

Jaarlijkse controle & vaccinaties

Om de gezondheidstoestand van uw hond regelmatig te kunnen controleren, wordt uw huisdier jaarlijks opgeroepen voor de gezondheidscontrole en eventuele vaccinaties. Ter preventie van ziektes is het belangrijk dat aandoeningen in een vroeg stadium opgespoord kunnen worden. Vaak zijn er subtiele veranderingen, die u niet altijd als ziekte zult herkennen. Het is onze verantwoordelijkheid u in deze jaarlijkse controle te wijzen op eventuele afwijkingen en u te informeren over de mogelijkheden en noodzaak voor verder onderzoek of behandeling van uw hond.

Speciaal voor senior honden, screenen we tijdens de jaarlijkse controle ook de urine. Dit geeft ons zeer veel informatie over het functioneren van het lichaam, zodat we op tijd afwijkingen kunnen opsporen.

Vaccinaties zijn belangrijk om te voorkomen dat uw hond ziek wordt. Toch is het ook belangrijk dat uw huisdier niet overgevaccineerd wordt. Daarom vaccineren wij op maat! We bekijken bij de jaarlijkse controle welke entingen uw hond nodig heeft, en dienen alleen deze toe. Ook is het mogelijk om mbv bloedonderzoek en de Vaccicheck te controleren of er nog voldoende antilichamen aanwezig zijn tegen Parvo, Distemper en Adenovirus.

Parasieten

Preventie van parasieten zoals vlooien, teken en wormen is een periodieke noodzaak die uw huisdier, maar ook uw en hun leefomgeving, vrij houden van deze vervelende parasieten. Vlooien geven veel jeuk, een teek kan diverse nare ziektes overdragen en wormen kunnen het welzijn van uw dier aantasten, maar daarnaast ook een risico vormen voor mensen en vooral voor kinderen. Behandel alle parasieten dus op tijd!

Wormen: minimaal 4 x per jaar ontwormen
Vlooien en teken: regelmatig behandelen afhankelijk van het product dat u gebruikt

In onze kliniek kunt u terecht voor effectieve en moderne middelen om de parasieten te bestrijden. Kom gerust langs of bel voor meer informatie naar de kliniek in Heeze of Leende.